Kennelünk története

Kennelünk, az Afamar Német Dog Kennel, 2007-ben alakult. Afamar spanyol szó, azt jelenti híressé tesz. Úgy gondolom, kutyáink mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy a kennelnévhez hűen híresek legyenek, és minket is híressé tegyenek. 
A fajta szeretete 27 évvel ezelőtt alakult ki nálunk, és azóta is dogot, dogokat tartunk. Tartunk, nevelünk és főleg nagyon szeretjük Őket! 
Az első Német Dogunk 1990-ben került a családba. Egy megtört lelkű, rettenetes állapotban lévő, egy év körüli fekete szuka volt. Bár törzskönyvezett kutyus volt, a tetoválási számot nem tudtuk kiolvasni a füléből, így soha nem derült fény az eredeti tulajdonos vagy tenyésztő kilétére. Csont soványan találtunk rá. A XI. kerületben kóborolt, autók után szaladgált. Nagyon kedves volt, egy kis simogatás után mellénk szegődött, majd egy hét után igazi családtaggá vált. A Smolly nevet kapta. Ekkor én még csak 14 éves voltam, és lovászként dolgoztam. Már akkor világos lett számomra, hogy nem csak a ló, hanem a hozzájuk nagyon hasonlító Német Dog is életem szerelmévé vált. Smolly megajándékozott minket egy alom kiskutyával, és bizton állíthatom, hogy gyermekeim születése után ez volt a legcsodálatosabb élmény az életemben. Hét évet töltött velünk olyan összhangban és szeretetben, hogy azóta sem leltem ilyen csodálatos barátra! 
Amikor Smolly a kutyaparadicsomba költözött, megfogadtam, soha többet nem lesz kutyám. Négy hónapig bírtam, aztán elkezdtem kiskutyát keresni. Amikor kiválasztottam, vagyis Ő kiválasztott engem, még csak 3 hetes volt. Én pedig számoltam a napokat, mikor jöhet haza! Életem egyik leghosszabb 3 hete volt, de megérte! Végre a családba költözött Westerházy Aramis, hívónevén Amante
Kiállításra ugyan soha nem mentünk, mert a kutyákat nem szerette, de nála jobb babysitter és házőrző nem létezett. Minden kiránduló megállt egy pillanatra a ház előtt, és döbbenettel nézték ahogy felemelt fejjel, megfeszült izmokkal, álló fülekkel, hang nélkül várt, ki meri megközelíteni a területét. Órákig tudtam bámulni az ablakból, ahogyan ez a tökéletes élőlény figyel. Tudtam mire gondol, tudtam mire mit fog reagálni, minden mozdulatát éreztem. Együtt nőttünk fel! Ha jellemeznem kellene, azt mondanám ő volt maga a megtestesült méltóság, elegancia, ötvözve óriási szeretettel, tisztelettel és hihetetlen intelligenciával. Nyolc évet töltöttünk együtt. 2004. február 16-án, rövid betegség után aludt el, büszkén, hang nélkül. Mindenkitől elköszönt, tudta, hogy már nem jön haza. 
Amante halála után megint megfogadtam, hogy nem lesz kutyám. Egy rövid hónap múlva módosítottam elhatározásom, és azt mondtam, muszáj hogy legyen kutyám. Úgy gondoltam, kisebb kutya lesz, mert az talán hosszabb életű, és sokáig velünk marad. Ezúton is köszönöm a férjemnek, hogy lebeszélt erről az elhatározásról, és megvette nekem Patakparti-Király Bájos "Nikét". Niké egy fekete szuka, aki egyben kennelalapító szukánk is lett. 2007. március 22-én adott életet 10 csodálatos rosszcsontnak! 
Niké még fel sem nőtt, mikor egy tenyésztőnél tett látogatás alkalmával egymásba szerettünk egy 5 hetes mantelos kannal. Nem gondoltam volna, de férjem jóvoltából két hét múlva már nálunk lakott. Patakparti-Király Lennox névre hallgat. Csodálatos küllemű és jellemű kan lett belőle! 
Kennelünk célja, hogy mai magyar Német Dog állományt javítsuk, népszerűsítsük ezt a csodálatos fajtát. A fajtát, amiről sajnos az emberek nagy többségének csak az jut eszébe, hogy mennyire sokat eszik, és úristen milyen sok gond lehet vele... Fontos célja kennelünknek, hogy mindenki észrevegye, nem kell a Német Dogért külföldre menni, hiszen sok olyan magyar tenyésztésű kutya van az országban, amely bárhol, bármikor megállja a helyét a külföldi kutyák mellett! 
Kutyáink családias környezetben, emberközelben élnek, nevelkednek. Négy csodálatos gyermek társaságában és törődésében fürdenek. Boldogok, kiegyensúlyozottak és még szépek is! 
Mindezért köszönettel tartozom a Patakparti-Király Aranykoszorús Mestertenyészetnek, a Tenke családnak, akik kutyáinkat tenyésztették, és bevezettek minket a kiállítások rejtelmeibe. Köszönöm Nekik, hogy energiát, időt, szeretetet, szakértelmet nem spórolva kiállításra jártak, járnak velünk, és ha kell, felvezetik a kutyákat! Köszönöm, hogy örömmel veszik még az este 10 órás tanácsadáskérő telefonomat is! Köszönöm, hogy mindig, minden esetben segítenek, és hogy segítségükkel megtapasztalhattam, milyen érzés az, amikor az ember keze alatt Championná válik egy kutya! Köszönöm a Tenke Családnak! Hatalmas köszönet jár Nagy Zsoltnak a Continental Német Dog Kennel tenyésztőjének! Zenonért, Aboneeért, és a rengeteg segítségért,amit nekem nyújtott, és nyújt! Köszönettel tartozom a FeliCaVet állatorvosi rendelőnek, Dr. Egerszegi Péternek, Dr. Seregi Antalnak, Dr. Keskeny Ildikónak és csapatuknak, hogy bármikor, bármilyen körülmények között, óriási szakértelemmel, szeretettel és barátsággal segítenek a rászoruló állatainknak, sőt ha kell gyermekeinknek is. 
Köszönöm Nektek! 
Dékány Zsuzsanna

2017.

Afamar Német Dog Kennel
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el